Benjamins Blauw toptoernooi in Haarlem

Afgelopen zaterdag 2 maart om 9.30 uur verzamelden de benjamins team blauw van de Haarlemmermeer Hawks zich in Haarlem. Er stonden drie toernooitjes op de planning. Hoewel een herfstdag was voorspeld, zat het weer toch mee. Het zonnetje liet zich zelfs voorzichtig zien. De Hawks heren en dames benjamins hadden er weer zin. De haren waren zelfs in de clubkleuren geel en blauw gespoten! Het beloofde weer een sportieve en leuke ochtend te worden. Er ging gespeeld worden tegen Haarlem, Waterland en ARC.

De eerste wedstrijd hadden de Hawks het zwaar. Haarlem blijkt te sterk maar wat hebben de heren en dames van de Hawks goed gespeeld! Gevochten voor wat ze waard waren, als een écht team hebben ze tot de laatste minuut gevochten voor hun plekje. Na 30 minuten speeltijd kwamen ze enthousiast het veld weer af.

Ondanks hun verlies hadden ze gewoon weer zin in de tweede wedstrijd tegen Waterland. In de eerste helft hadden de Hawks veel balbezit. Er werd goed overgespeeld, de scrums voerden ze sterk uit, de tackles gingen hard maar gecontroleerd en de eerste try werd als snel gemaakt. De 2e helft kwam Waterland sterk terug. Het kostte de Hawks moeite de voorsprong vol te houden en op het laatst moesten ze toch toegeven dat Waterland ook net iets sterker was. Maar wederom mocht het de pret niet drukken en gaven de Benjamins elkaar volop complimenten dat ze goed hun best hadden gedaan. Vol teamspirit stapten ze het veld op voor de laatste wedstrijd van vandaag. ARC waren de laatste tegenstanders. Er werd al héél snel een eerste try gemaakt door de Hawks! Er volgt al vlot ook een 2e en 3e try in ons voordeel. De rucks werden snel ingezet, de scrums gingen goed en ze hadden er zoveel plezier in.

De tegenstander scoort ook een aantal keer, maar dat mocht de pret niet drukken. Na de 1e helft popelden ze om de 2e helft te starten. Wederom weer snel een try aan onze kant, en zo wonnen de dames en heren van team blauw deze laatste wedstrijd. Vol trots en teamspirit kwamen ze van het veld af, wat was dat een genot om te zien.

Anderhalf uur lang was er gerend, geduwd en getrokken, en ja, dat mag allemaal in de sport die rugby heet! Teamspirit, respect voor elkaar, de scheidsrechter en ook voor de tegenstander hebben we weer gezien vandaag. Alle kinderen helpen elkaar. De spelers kijken al weer uit naar de volgende wedstrijden die ze mogen spelen. Op 16 maart staan er thuiswedstrijden gepland voor de turven (6/7 jaar) en benjamins (8/9 jaar). Vind je het nou leuk om een keer een wedstrijd te zien van deze enthousiaste groep jongens en meiden, wees welkom, de koffie staat klaar!

error: Content is protected !!