Kleilandpad 25, 2152 NE Nieuw-Vennep
0634448887
info@rchawks.nl

Bollenstreektoernooi: Hawks 3e plaats

Het is zaterdag ochtend, 11 juni, bewolkt en het miezert zo nu en dan een beetje. Eenmaal aangekomen bij The Bassets in Sassenheim kijkt ons team onder de naam “How I Tackeled Your Mother” (HITYM) een beetje zorgwekkend naar hoe professioneel de andere teams van het Bollenstreektoernooi eruit zien. Wij gekleed in een mooi zwart T-shirtje van Zeemankwaliteit, een zwart broekje en zwarten sokken moesten er toch aan geloven om straks aan te treden tegen teams met grote aantallen spelers en gesponsorde kleding. Sommige van deze doorgewinterde teams waren zich al een beetje het warmlopen toen wij nog stonden te wachten tot iedereen aanwezig was.

De grote diversiteit aan helden van HITYM kon eigenlijk met één woord samengevat worden: onervaren (een enkele uitzonderingen daar gelaten). Veel spelers hadden nog nooit een rugby wedstrijd gespeeld of waren nog geen jaar op de sport. Met een stoomcursus van 3 dagen had onze eigen captain Jeff “Sparrow” zijn uiterste best gedaan om een goed team neer te zetten voor de vele wedstrijden die zouden volgen bij the Bassets. Alleen op een bloedhete zondagmiddag, woensdagavond en vrijdagavond was er tijd om alles wat rugby is en inhoud door te nemen voor het toernooi van zaterdag.

Nadat “de Veenbokken” en “de Weerbeermeneren” de spits hadden afgebeten, moesten wij na een kleine warming-up voor het eerst aantreden. LRSG was de eerste tegenstander op het programma en het werd al vrij snel duidelijk dat onze helden het in de eerste minuten moesten afleggen tegen de meer ervaren mannen van LRSG. Echter, op miraculeuze wijze werd een belegering op 5 meter van onze eigen try-line door LRSG doorstaan en konden HITYM een beetje op adem komen en meters maken richting de vijandelijke helft. Tot een score kwam het echter niet. Het allereerste duel eindigde in een remise: LRSG 0-0 HITYM.

Na het prima resultaat tegen LRSG moesten we aantreden tegen “de Veenbokken”. Ook al hadden zij de Weerbeermeneren niet verslagen in hun eerste wedstrijd (ook 0-0) wisten we dat we tegen hun een hele lastige pot zou worden. Direct vanuit de kick-off rukten we op richting de vijandelijke try-line en na een fout van de tegenstander kregen we een penalty recht voor de palen op een metertje of 15. Romain, HITYM’s Franse scrum-half, twijfelde dan ook geen moment en legde de bal om hem tussen de palen te schieten. Net zo zeker als Romain was van deze kans vloog de bal tussen de palen door. De eerste 3 punten van HITYM waren een feit. Met het vertrouwen in wonderen in de verdediging die op was gedaan in de eerste wedstrijd werd deze voorsprong dan ook hard verdedigd. Vrijwel de hele wedstrijd stond HITYM met z'n rug tegen de muur en bleven “de Veenbokken” meters maken richting onze try-line. Na de miraculeuze ontsnapping van de eerste wedstrijd ontkomen we deze keer weer met een 'Houdini act' aan een achterstand. Een try van de Veenbokken wordt afgekeurd nadat Joey (die voor het eerst meedeed) in z'n oog gestoken werd met een hand-off. Niet veel later was de wedstrijd voorbij en was de eerste overwinning binnen: HITYM 3-0 Veenbokken.

Met vertrouwen uit de eerste gewonnen wedstrijd treden we aan tegen “de Eilanders”. Alsof de spelers van HITYM nooit anders hadden gedaan kregen “de Eilanders” alle hoeken van het veld te zien. Onze captain Jeff “Sparrow” hebben de meeste “Eilanders” waarschijnlijk niet eens gezien, want vanaf de eerste kick-off liep hij langs ze alsof ze pylonen waren en drukt HITYM’s eerste try van het toernooi neer. Als het vertrouwen in een goede afloop nog niet weg was bij de “Eilanders” na deze pracht rush dan was het wel na de conversie van Romain die de bal opnieuw door de palen heen liet vliegen. “De Eilanders” namen voor de tweede keer de kick-off waaruit Cyrille de eerste try dunnetjes over deed met opnieuw een prachtige slalom dwars door de vijandelijke verdediging heen en met een mooie pass op Joey zetten hij de tweede try op het scorebord. Het verzet was gebroken en na de 2de benutte conversie van Romain, werd de wedstrijd professioneel uitgespeeld. Er werd zelfs nog één try neergelegd helemaal aan de zijkant van het veld door Jeff, wat er helaas voor zorgde dat Romain niet zijn derde conversie van de wedstrijd kon verzilveren. HITYM behaalde hier een zeer overtuigende tweede overwinning: HITYM 19 - 0 Eilanders.

De volgende tegenstanders waren “de Weerbeermeneren” deze wedstrijd verliep moeizaam met veel rucks en line-outs. Alhoewel beide teams de aanvallende intenties wel hadden was er maar eigenlijk een team met een grote kans op een try en dat waren “de Weerbeermeneren”. Eén van de tegenstanders was doorgebroken en ging één op één met onze laatste man Michel, die met een van zijn klassieke tackles de tegenstander netjes onder grasmat douwde. Beide teams moesten genoegen nemen met een remise: HITYM 0 - 0 Weerbeermeneren.

Hoewel het zonnetjes zachtjes aan begon door te breken was dit slechts een inleiding voor de veldslag die volgde met “the Butchers”. Een wedstrijd die vol stond met onvriendelijkheden, onsportief gedrag en een hoop nieuwe blauwe plekken. Deze veldslag te Sassenheim werd ondanks twee gelijkwaardige teams niet geëindigd in een gelijkspel. Door het goed drukzetten van HITYM na een diep genomen penalty werd er maximaal geprofiteerd van een slippertje van de fullback van “the Butchers” en werd de score geopend in deze wedstrijd door Cyrille. Met flink wat hectiek kwamen we uiteindelijk aan in de laatste minuut van de wedstrijd waar “the Butchers” akelig dichtbij onze try-line waren. De wedstrijd was echter afgelopen toen Mathijs in de laatste secondes de bal die over onze try-line heen gerold was dood te drukken en de scrum vervolgens gewonnen werd waarna de bal over de zijlijn werd getrapt en de wedstrijd was afgelopen. HITYM sleept op z'n laatste adem de overwinning binnen: HITYM 5 - 0 the Butchers.

Na de veldslag met “de Butchers” waren de meeste spelers op maar moest een kwartier later al weer aangetreden worden tegen Stercus Tauri. Onze helden van HITYM liepen in de vorige wedstrijd al op hun laatste adem, maar moesten deze laatste wedstrijd van de poulefase winnen of gelijk spelen om de eerste plaats in de poule te verzekeren. Echter, vochten de mannen van Stercus Tauri voor hun aller laatste kans om de halve finales te bereiken. Deze 6de wedstrijd werd een slijtage slag waarbij beide teams het beste wat ze nog hadden gaven. Ook al waren de teams zeker gelijkwaardig moesten de HITYM in de laatste secondes van de wedstrijd toch nog een try weggeven (de eerste punten tegen van het hele toernooi!!!). Als dit nog niet erg genoeg was werd de conversie ook nog benut, werd gelijk afgefloten en was het eerste verlies van HITYM een feit: Stercus Tauri 7 - 0 HITYM.

Door de verloren wedstrijd tegen Stercus Tauri moesten we nog een keer tegen deze mannen aantreden in de halve finale. Maar eigenlijk was de strijd al gestreden, HITYM was op. De krachten waren weg en de mannen vielen een voor een uit. Nadat Jordi al eerder niet meer verder kon door last aan zijn enkel, Jeff het veld afgeholpen en doorgereden mocht worden naar het ziekenhuis naar de eerste minuut en Cyrille die Jeff verving na een minuut met een gekneusde rib het veld ook mocht ruimen, werd het al duidelijke dat de tweede wedstrijd Stercus Tauri te veel van het goede werd. Na een snelle try met benutte conversie en niet veel later een binnen geschoten penalty stond de eindstand na een paar minuten al vast. De rest van de wedstrijd kan HITYM niet meer van zich afbijten en moest het genoegen nemen met zijn tweede verlies: Stercus Tauri 10 - 0 HITYM.

Na een bewogen toernooi met winst van de uiteindelijke winnaar (“de Veenbokken”) en verlies van maar één tegenstander hadden de mannen van HITYM de 3rde plaats veroverd. Na heel wat bier in de buik en met de gehavende beker van 3rde plaats in de hand gingen deze helden weer huiswaarts na een zeer geslaagd Bollenstreektoernooi.