Kleilandpad 25, 2152 NE Nieuw-Vennep
0634448887
info@rchawks.nl

Cubs team Hawks overtuigend kampioen in de klasse Shield Midden

Het Cubs team van de Haarlemmermeer Hawks mag zich dit jaar een terechte kampioen noemen. De weg naar het kampioenschap liep via twee halve competities (fase 1 en 2) naar twee play-off rondes (fase 3 en 4). De Hawks die in fase 2 als tweede eindigden, moesten het in fase 3 opnemen tegen het Cubs team van de Haagse Rugby Club (CU2) die als derde waren geëindigd. In beide play-off wedstrijden waren de Hawks een maatje te groot. Zo werd de thuiswedstrijd met 110-10 gewonnen en de uitwedstrijd met 10-75. Het Cubs team (CU2) van de RFC Haarlem die fase 2 als eerste waren geëindigd, moesten het opnemen tegen RFC Amstelveen die als vierde waren geëindigd. Ook RFC Haarlem won twee keer overtuigend van RFC Amstelveen (46-7 en 12-29).

In fase 4 ging het kampioenschap in de klasse Shield Midden tussen het Cubs team (CU2) van RFC Haarlem en het Cubs team (CU1) van Rugby Club Haarlemmermeer Hawks. De eerste play-off wedstrijd werd al op 8 april gespeeld. Na een spannende wedstrijd wonnen de Hawks hun eerste wedstrijd met 68-26. Afgelopen zaterdag 6 mei vond de return plaats in Haarlem. Het werd een mooie en spannende wedstrijd die door de Hawks met 17-47 werd gewonnen.

 

De Hawks hadden voor deze wedstrijd een grote schare supporters (ouders, familie, senioren en jeugdspelers) meegenomen die als ‘één grote familie’ hun club aanmoedigden. En zoals dat binnen de rugby traditie is, werd er na de wedstrijd door Cubs van RFC Haarlem een haag gevormd waarbij zij de Cubs van de Rugby Club Haarlemmermeer Hawks met de wedstrijd en met het kampioenschap feliciteerden. Vervolgens werd er door alle belangstellenden spontaan een tweede haag gevormd waarbij de spelers nogmaals in het zonnetje werden gezet.

 

Bij terugkomst op de rugbyclub werd het Cubsteam, de trainers en begeleiders door de voorzitter gefeliciteerd en kregen alle spelers een clubstropdas. Verder was er een hapje en drankje voor alle aanwezigen. Hiermee werd het kampioenschap gevierd en werd gevierd dat de rugbyclub tot 1 mei 2018 op de huidige locatie mag blijven. De gemeente Haarlemmermeer en het bestuur van de rugbyclub zijn op dit moment volop bezig met het zoeken naar een nieuwe locatie voor de Hawks als snelgroeiende rugbyclub.

Voor een foto-impressie van de kampioenswedstrijd, klik hier.