Kleilandpad 25, 2152 NE Nieuw-Vennep
0634448887
info@rchawks.nl

Finale zaterdag bij de Hawks

Zaterdag 14 mei 2022 D-Day bij Rugby Club Hawks!!! Zowel de cubs als de junioren speelden de finale voor het NK in de Shield klasse en werden beide Kampioen!

De Cubs van RC Hawks waren vroeg uit de veren. De finale voor het Nederlands Kampioenschap in de Shield klasse stond op het programma. Het zonnetje scheen en er stond een verkoelend briesje.

Rond 11.00 uur arriveerden onze tegenstanders uit Friesland (CL Fryslan) en Eindhoven (CL Eindhoven/ Bokkerijders). We trapten af met een gezamenlijke lunch aangeboden door de Hawks. Waarna de 3 teams het veld op gingen voor een warming up. Het terrein stroomde al aardig vol met supporters van alle leeftijden en maakten de jongens van onze Colts overuren achter de bar en in de keuken van ons clubhuis.

Om 13.00 uur stond de eerste wedstrijd op het programma, omdat de Hawks als eerste geplaats waren mochten zij als eerste aftrappen tegen het Cluster Fryslân. De acties gingen over en weer, try’s werden gedrukt en bijna alle conversies vielen tussen de hoge palen. De Hawks wonnen de wedstrijd met 40-7! Vervolgens namen Eindhoven en Friesland het tegen elkaar op, een zeer spannende wedstrijd, waarbij Friesland in de tweede helft vleugels kreeg en een behoorlijke achterstand tot 28-24 wist goed te maken. CL Eindhoven bleek helaas toch net iets te sterk.

De Hawks namen het in de laatste wedstrijd op tegen de winnaars van de tweede wedstrijd. Mooie acties, harde tackles, onze Hawks waren bloedfanatiek. De wedstrijd leek al vroeg beslist en de ontlading volgde toen de referee affloot bij een 31-5 voorsprong voor de Hawks. Het gebeurde echt, onze Cubs waren Nederlands Kampioen!!!

De Junioren sleepten ook de titel binnen van Nederlands Kampioen in de Shield klasse.

Ook speelden de Junioren afgelopen zaterdag de finale voor het Kampioenschap in de Shield klasse en reisden zij af naar de Scrumboks in Tiel. Het was een prachtig zonnige, iets wat warme dag. Om 13:30 ging voor de junioren de eerste wedstrijd van start, hierbij hebben zij 45-5 gewonnen van The Dukes 2.

Om 14:30 was dan eindelijk de beslissende wedstrijd tegen SBN, dit was een leuke pittige pot, erg aan elkaar gewaagd. Het publiek leefde flink mee met de spanning, want ze gingen aardig gelijk op en uiteindelijk tijdens de last play was het aan Tim Mesman om de beslissing te nemen, schieten of spelen. Hij koos voor schieten en schoot de bal prachtig tussen de palen door, KAMPIOENEN!!! Tim zijn winnende goal maakte het 14-17 voor de Hawks.

Om de spanning en hitte van zich af te laten glijden, sprong het hele team na afloop de plomp in. En nadat zij lekker waren afgekoeld, reed het hele team weer terug naar de club om daar samen met de Cubs en de hele club te BBQ-en. Een prachtige dag met geweldige winst en een mooie afsluiting van hun seizoen.

Fotocredits: Fotografie Fem – https://www.instagram.com/fotografie_fem_ff/