Hawks Benjamins het veld op bij Oranje Dames

Maandagavond 4 maart gaat de telefoon, de vraag is: kan jij zaterdag een team van Benjamins in Amsterdam krijgen? Ze mogen dan namelijk in de rust van het Oranje Dames team een partijtje spelen op het grote veld. Hoe leuk is dat! Dus we gaan druk aan het regelen. Al snel is er een groep enthousiaste kinderen en ouders bereid te gaan.

Zaterdag 9 maart, wat een feest! Om ongeveer drie uur lopen we met de kinderen, die gaan spelen met een andere groep mee. We zitten ergens binnen en er wordt uitgelegd dat ze straks bij de hand worden genomen door dames van Oranje en Duitsland. Verder wordt er uitgelegd dat ze tijdens het spelen van de volksliederen stil moeten zijn en vooral ook stil moeten staan......... De vraag die wij toch een beetje hebben: Horen wij hier wel?? De Hawks zouden namelijk alleen een potje gaan spelen in de rust. Maar wat een feest, ze mogen meelopen het veld op! Hand in hand met de damesteams mogen ze het veld op, en wat genieten de benjamins er van. Grote glimlachen, zien we op de bekkies verschijnen.

In de rust mogen ze het veld op. Er wordt snel een veldje uitgezet en ze spelen een kort maar krachtig potje rugby op het échte veld! Onder toezien oog van vele toeschouwers en uiteraard de eigen ouders geven ze weer alles wat ze hebben. Dan wordt er gefloten en zit het er weer op! Een dag vol Rugby en een dag vol gezelligheid! De dames van Oranje vervolgen de wedstrijd en winnen deze met een eindstand van 47-17. Hierdoor staan ze in de finale van de Rugby Europe Woman Championship. Eind maart treffen zij daar Spanje. Zet hem op Dames! En Rugby Nederland, bedankt voor deze ervaring die onze benjamins vandaag op mochten doen, we hebben genoten!

error: Content is protected !!