Hawks Junioren nog geen vakantie!

De voorjaarsvakantie is begonnen. Veel mensen gaan op vakantie. Echter, de Hawks junioren moesten het inpakken van hun reistas en helpen met het plaatsen van de skikoffer bij hun vader op het autodak nog even uitstellen. Er stonden dit weekend namelijk twee wedstrijden gepland; één competitiewedstrijd tegen het clusterteam van de Dukes uit Den Bosch en Octopus uit Uden en één wedstrijd tegen het Engelse team Tring RFC. Een rugbyclub uit Hertfordshire, een plaats gelegen ten noorden van Londen.

Zaterdag begon de wedstrijd tegen de Dukes/Octopus, met veel balverlies, met knock ons (naar voren gooien in plaats van naar achteren) een achterstand in punten. Het leek wel of de Junioren nog met de hoofdkussenstrepen op hun gezicht op het veld stonden. Het juniorenteam kon in de eerste periode maar niet zijn draai vinden en stond op grote achterstand. Na een 'wakkergeschud sessie' pakten de Hawks junioren vervolgens het spel op. Het team speelde weer, zoals we dat gewend zijn van ze. Punten werden gescoord. Helaas, was de opgelopen achterstand ondanks hun opmars naar de try line van de tegenstander te laat en is de eindstand 29-29 geworden.

Ja, en dan is het een schitterende zondagochtend en dan stappen er twintig veel grotere Engelse juniorenspelers uit de bus, die nog aardig gammel waren van hun bezoek aan de Amsterdamse cultuur de vorige avond en nacht. Wat doe je dan? Gewoon spelen en verliezen, omdat deze Britse rugbyspelers vanaf het moment dat ze op de wereld komen niet een rammelaar in hun handen krijgen maar een rugbybal en dat zie je terug in hun spel. Ook wordt er op de scholen in Engeland veel aandacht gegeven aan rugby dus het zit bij die mannen in de chromosomen. Toch gingen de Hawks junioren de strijd aan en ondanks een groot verschil in stand is het vooral een ochtend en wedstrijd vol met gezelligheid en uitwisselen van ervaringen. Na een perfecte lunch op het veld en het uitwisselen van schildjes en rugbyballen namen beide spelersgroepen afscheid van elkaar met de afspraak om elkaar volgend jaar zeker weer te treffen.

error: Content is protected !!