Onze geschiedenis

Een club voor iedereen

De Rugby Club Haarlemmermeer Hawks is op 29 mei 2012 opgericht door enkele rugbyfanaten. Zij hadden de ambitie om een rugbyclub op te zetten in de Haarlemmermeer. In december 2013 heeft een nieuw bestuur besloten om de club in de breedte uit te bouwen. Naast rugby voor volwassenen, ook rugby voor de jeugd! Het resultaat is dat de Rugby Club Haarlemmermeer Hawks nu een rugbyclub is voor alle leeftijden. Inmiddels spelen de Haarlemmermeer Hawks op veel niveaus mee. Naast een volwassen rugbyafdeling presteert de snel groeiende jeugdafdeling goed en doen ze mee aan diverse competities.

De Hawks kleuren

De kleuren van de shirts zijn blauw en geel. Blauw staat voor het voormalige Haarlemmermeer van de Haarlemmermeerpolder. Geel staat voor het agrarische karakter van de polder. De kleuren zijn aangevuld met de Havik; een scherp gefocuste en volhardende roofvogel. Samen vormen ze het perfecte symbool voor onze club en onze leden. Maar het symbool staat vooral voor het rugbyspel dat wij spelen.

 

Een club voor en door leden

De club heeft een zeer actief bestuur en een groep vrijwilligers, die met veel enthousiasme de rugbysport een warm hart toedragen. De kernwaarden van de rugbysport Respect, Discipline en Kameraadschap zijn daarbij voor alle leden het uitgangspunt.

De Rugby Club Haarlemmermeer Hawks is een gezellige club waar iedereen welkom is. We hopen u dan ook graag te begroeten.

error: Content is protected !!