RC Hawks rugbyspeler krijgt NOC-NSF status

“Mijn droom is om later in New Zealand of Zuid Afrika rugby te spelen” zegt Dénilson Suijker “Dankzij RC Hawks en de Rugby Academy is die kans groot”.

Trots zijn wij dat onze junior rugby speler Dénilson geselecteerd is door het Regionale Talenten Centrum (RTC). Per September is Dénilson gestart aan de Rugby Academy in Alkmaar.

De Rugby Academy is een samenwerking met OSG Willem Bleau, de Nederlands Rugby Bond (NRB) en het NOC*NSF. De deelnemers van het programma hebben een officiële Topsport Talent Status via NOC*NSF en worden opgeleid om internationaal door te kunnen breken.

Gedurende het schooljaar traint hij vier keer per week, anderhalf uur per dag, naast zijn reguliere Mavo opleiding te Alkmaar. Zijn groep bestaat uit jongens en meisjes die getraind worden door de Europese Seven speler Mats Marcker, Wiet van Duijn en Tijmen Vader. Naast het rugbyprogramma krijgen de talenten ook krachttraining en worden specialisten ingeschakeld voor looptraining, judo, voeding etc.

“Spelers van de Rugby Academy spelen al voor Jong Oranje en in de toekomst moet internationaal rugbyen mogelijk zijn”. Aldus talentcoach Mats Marcker.

Dénilson blijft de Hoofddorpse RC Hawks kleuren verdedigen en neemt bij RC Hawks deel aan de reguliere club trainingen en wedstrijden.

Wij van RC Hawks zijn er trots op dat onze speler deze kans pakt en zien het als een impuls voor de Rugby sport in Hoofddorp.

DelenShare on FacebookEmail this to someonePrint this page