Kleilandpad 25, 2152 NE Nieuw-Vennep
0634448887
info@rchawks.nl

Sterke start seizoen voor Hawks

Sterke start seizoen voor Hawks

De heren maken met de eerste twee gewonnen wedstrijden een overtuigende start van het seizoen. Het is duidelijk te merken dat de lockdown het team niet klein heeft weten te krijgen. Sterker nog, het team lijkt sterker dan ooit en heeft er een aantal nieuwe gezichten bijgekregen. Dit zijn zowel doorstromers uit de leeftijdscategorie Colts (onder 18) als nieuwe leden. Dit seizoen speelt het team ivm de corona-maatregelen voor het eerst weer wedstrijden in meer dan een jaar tijd.

Eerste wedstrijd van het seizoen: ‘T Gooi thuis 120-0

19 september – Daar staan ze dan, onder een warme middagzon warmen de heren zich op voor de eerste wedstrijd van het seizoen. ’t Gooi thuis, een bekende tegenstander uit vorige seizoenen. Het publiek is in groten getale aanwezig en vindt haar plaats rondom het veld, klaar om de Hawks naar de overwinning te juichen. De warming-up verloopt terecht in opperste concentratie. De heren uit het Gooi komen van een van de grootste clubs uit rugbyend Nederland en dienen niet onderschat te worden. Maar voor de Hawks is het duidelijk, met de opstelling van vandaag was er heel wat te halen. Beiden teams zijn er klaar voor.

Het is drie uur en dan is het eindelijk zo ver. Het team heeft hier naar toegeleefd. Het fluitsignaal klinkt en de wedstrijd gaat van start. De bal wordt hoog de lucht ingetrapt bij de kick-off waarna al direct de eerste harde tackles volgen. De eerste minuten van de wedstrijd bestaan uit aardig wat fouten van beiden teams. Dit zorgt voor een aantal scrums en free kicks. Het duurt niet lang voordat de Hawks zich herpakken en profiteren van de rommeligheden aan de kant van de tegenstander. Kort voordat de eerste 10 minuten voorbij zijn drukken de Hawks de eerste try van de wedstrijd. Dik verdiend!

Soufyan breekt door de verdediging.

Na deze eerste try vinden de Hawks hun weg in een gevarieerder spel. Waar ’t Gooi er voornamelijk voor kiest om compact met de voorwaartsen te spelen sturen de Hawks de bal ook de backline in. Hierbij wordt al gelijk duidelijk dat de thuisploeg de absolute overmacht heeft. De Hawks vliegen door de verdedigende backline van de tegenstander. Dit is maar kort tegen te houden. De tweede try voor de Hawks volgt dan ook snel. Hierna vallen de Hawks al snel terug in hun eigen spel waarbij de kracht van het voorwaartsen pack afgewisseld wordt met snelheid en wendbaarheid van de backline. Vanaf dat moment gaat het bergafwaarts voor de gasten uit Naarden. De ene naar de andere try volgt en de weerbaarheid bij de tegenstander zakt steeds verder weg. De thuisploeg strijdt door en weet hier een ijskoude 120-0 uit te slepen.

Opstelling: 1. Stan 2. Wim 3. Dylan 4. Yannick 5. Erik 6. Calvin 7. Kelvin 8. Alexander 9. José 10. Ruben 11. Sem 12. Soufyan 13. Scott 14. Pascal 15. Orhan 16. Alex 17. Kealan 18. Mo

Eerste uitwedstrijd: Amstelveen 29-50

29 september – Vandaag was het tijd voor de eerste uitwedstrijd van het seizoen. Ook de heren uit Amstelveen (ARC) kennen we uit eerdere ontmoetingen. Amstelveen, in het blauw en wit, staat altijd stevig in de middenmoot en kan zo nu en dan hard uithalen. De bank aan de kant van Amstelveen is vol, te vol zelfs en dienen een keuze te maken uit hun 22 finest. Amstelveen heeft een hoop te bewijzen als thuisspelende ploeg. Ook zij hebben afgelopen weekend gewonnen.

Met de vorige gewonnen wedstrijd nog vers in het geheugen komen de Hawks vol zelfvertrouwen de kleedkamer uit en werken zich als een geoliede machine door de warming-up. Het is bijna drie uur. De ref komt een praatje maken en controleert de noppen van de spelers. Er is nog tijd voor een laatste teamrun en dan stellen de spelers zich op voor de kick-off.

De referee fluit voor het begin van de wedstrijd. De Hawks zitten er nog niet helemaal lekker in. Al binnen 10 minuten raakt Scott geblesseerd aan zijn enkel en verlaat hierdoor het veld voor de rest van de wedstrijd. Amstelveen speelt sterk in voorwaartsen en benut de mogelijkheid om tweemaal binnen een korte tijd een try te maken. De Hawks komen hierdoor op een vervelende 14-0 achterstand.

De Hawks laten het er niet bij zitten en spelen ruck na ruck in een rechte lijn vooruit. Dit is zwaar voor de voorwaartsen maar deze intensieve manier van spelen levert actie na actie enkele meters terreinwinst op. De verdediging van de thuisploeg houdt het tempo van het krachtige voorwaartse spel niet bij, dit leidt tot een welverdiende eerste try voor de Hawks. Is dit het moment waarop de Hawks terugkomen?

Orhan op weg naar de tryline.

De Hawks besluiten om de bal vaker de backline in te sturen en merken dat dit kansen oplevert. Full back Orhan schiet over de flanken richting de tryline en drukt de bal hier keurig in het ietwat lange gras. Door een gemiste conversie blijven de Hawks nog enkele punten achter. De wedstrijd blijft spannend. ARC trapt op nieuw af. Na een aantal sterke carries eindigt de bal al snel weer dichtbij de tryline van de tegenstander. De voorsprong lijkt in zicht. En jawel, vlak voor rust komen de mannen in geel-blauw op voorsprong.

Bas pegelt nog een conversie tussen de palen.

De tweede helft wordt afgetrapt en het tempo wordt verhoogd. De winst moet nog bepaald worden terwijl de vermoeidheid bij enkele spelers toe lijkt te slaan. De tackles worden hoger en dit leidt tot frustraties van spelers aan weerszijden. Dichtbij de zijlijn van het veld deelt winger Pascal een ongelukkige tackle uit. Het geduld bij de referee raakt op. Niet lang hierna deelt Sem volgens de referee ook een hoge tackle uit en bestraft de actie met een gele kaart. Sem belandt op de bank voor 10 minuten. Het spel gaat verder met 14 tegen 15 spelers. De tegenstander wil duidelijk deze kans benutten. Maar het opgevoerde tempo aan de kant van Amstelveen leidt tot slordigheden waar de Hawks korte metten mee maken. De Hawks drukken een try met 14 man op het veld.

De Hawks spelen hard. Een speler aan de kant van de thuisploeg raakt gefrustreerd en haalt uit naar flanker Kelvin. Er ontstaat een klein opstootje. Na het schudden van de handen kan de wedstrijd worden vervolgd.

Make way for Jose

Amstelveen houdt de druk hoog waardoor de Hawks in de verdediging een aantal overtredingen maken. ARC weet hier een try uit te halen. Debutant Lawrence maakt zijn eerste entree op de wing. De Hawks vechten terug en weten nog voordat winger Sem het veld weer in mag nog een try te drukken. Nu de Hawks weer over het volle aantal spelers beschikt kunnen ze door met het spel en kruipen ze door de gaten in de verdediging van ARC, de ene try na de andere volgt. Amstelveen houdt vast en probeert voor de eer nog een try te maken en doet dat vlak voor het eindsignaal.

De Hawks kunnen tevreden naar huis met een prachtige 29-50 overwinning.

Opstelling:

1. Bart 2. Bas 3. Stan 4. Erik 5. Jacco 6. Kaelen 7. Kelvin 8. Tim 9. José 10. Scott 11.Sem 12. Soufyan 13. Ruben 14. Pascal 15. Orhan 16. Yannick 17. Lawrence 18. Calvin

Een rondje met papa over het veld.